چرا باید از سیستم امنیتی بهره‌مند شد؟

یکی از اصلی‌ترین اهداف سیستم‌های حافظتی در خانه هوشمند، بر محوریت حفاظت درونی و خود به خودی است که این یعنی خانه‌ی هوشمند به دلیل دارا بودن یک سری امکانات بالقوه می‌تواند از خود محافظت نماید. بنابراین برای رسیدن به این‌ایده‌آل، با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا تمام قطعات و مراحل کار، از بررسی مدارات فرمان گرفته تا تغییر و بهبود سخت‌افزار‌های مورد نیاز، با دقت بسیاری بازبینی و آنالیز شده‌اند. این اقدامات منجر به رفع بسیاری از خطا‌ها و اشتباهاتی که در سیستم‌های مشابه وجود دارند، شده است.

اشتباهاتی که بروزشان منجر به بدگمانی و نارضایتی کاربران از سیستم‌های نوین می‌گردد. حاصل این تلاش منجر به استفاده‌ی دو منظوره از سنسور‌های حرکتی برای روشنایی هوشمند و سیستم سرقت می‌باشد، در نتیجه کاربر می‌تواند هر قسمتی از خانه را به صورت مستقل تحت پوشش سیستم سرقت درآورد. جهت کنترل روشنایی اتوماتیک در خانه هوشمند از سنسور‌های تشخیص حرکتی استفاده می‌گردد، که این تجهیزات در صورت لزوم به عنوان سیستم اعلام سرقت نیز کاربرد دارند.

در مواقعی که کاربر بخواهد، این سنسور‌ها تغییر کاربری داده و به عنوان سیستم اعلام سرقت به کار گرفته می‌شوند و از آنجایی که تمام مناطق خانه تحت پوشش روشنایی اتوماتیک قرار می‌گیرد، تمام قسمت‌های خانه نیز می‌تواند به صورت مجزا و یا یکپارچه به عنوان مناطقی که تحت پوشش سیستم اعلام سرقت، انتخاب شوند. به این شکل سیستم هوشمند ساختمان می‌تواند امنیت خانه را مدیریت نماید.

سیستم امنیتی کنترل‌کننده ورودی‌های منزل

برای مشاهده اینکه چه کسی مقابل درب منزل شما ‌ایستاده است می‌توانید با استفاده از اینترنت، تلفن و یا تاچ لمسی خانه هوشمند خود، درب منزل را باز کنید و خوش آمد گویی نمایید.

قفل‌ها و سیستم های امنیتی هوشمند

یکی از المان‌های اصلی خانه هوشمند، بهره‌گیری از قفل دیجیتال و دستگیره اثر انگشتی هوشمند به جای استفاده از قفل معمولی می‌باشد. که عامل تأثیر‌گذاری در مسیر شروع هوشمندسازی منازل و محیط پیرامون ما می‌باشد. مسیری به سوی زندگی امن و آسوده، با اطمینان و بی‌دغدغه، مسیری که نتیجه آن منتهی به لبخندی، حاکی از رضایت می‌شود.

قفل دیجیتال اثر انگشتی و دستگیره هوشمند محصولی است کـه بـر روی انواع درب ورودی ساختمان به منظور دسترسی سریع و آسان، زیبایـی، افزایش امنیت و به جهت حفاظت از خانه و اعضای خانواده شما بر روی انواع درب معمولی و ضد سرقت نصب می‌گردد. با سیستم های متنوع امنیتی که در این سیستم به کار رفته است، آرامش و امنیت هر چه بیشتر را برای محیط پیرامون شما بوجود می‌آورد. به بیان دیگر قفل دیجیتال (قفل الکترونیکی) ابزار الکترونیکی است که، بر پایه یکی از مکانیزم‌های شناسایی رمز، کارت‌های مغناطیسی RFID، تگ، اثرانگشت، ریموت کنترل و گوشی‌های هوشمند، درب محل کار یا زندگی شما را به راحتی باز و بسته می‌نماید.

نحوه عملکرد سیستم امنیتی به عنوان سناریو خانه هوشمند

در سیستم اعلام سرقت هوشمند می‌توان چندین منطقه (zone) تعریف نمود و هر منطقه را به طور مجزا کنترل و مدیریت کرد و در صورت ورود سارقین به ساختمان می‌توان به راحتی محل حضور آن‌ها را در ساختمان هوشمند به سرعت تشخیص داد. سیستم امنیتی هوشمند قابلیت تعریف و تنظیم به شکل‌های مختلف با توجه به نظر کارفرما و نوع کاربری ساختمان را دارد.

برای مثال در سیستم امنیتی یک خانه هوشمند می‌توان ۳ نوع حالت دزدگیر با سناریو‌های مختلف به کار برد:

  1. سناریو تنها در خانه: در سناریوی تنها در خانه، فقط مگنت‌هایی که جلوی درب ورودی، پنجره یا اتاق‌های خاصی که شما تنظیم نموده‌اید، فعال می‌شوند و زمانی کاربرد دارند که، به عنوان مثال فرزند خردسال شما در خانه تنهاست.
  2. خواب: در سناریوی خواب فقط سنسور‌های مربوط به درب ورودی فعال می‌شود و سایر سنسور‌ها غیر فعال می‌باشند.
  3. مسافرت و ترک خانه: در این حالت تمامی سنسور‌ها فعال شده و سیستم دزدگیر هوشمند بصورت کامل فعال می‌گردد. با هرگونه ورود غیر مجاز، سیستم هوشمند اقدام به اطلاع‌رسانی به شما از طریق تلفن همراه می‌نماید تا اقدامات مربوطه و لازم را انجام دهید. همچنین در این حالت، امکان تعریف سناریو شبیه ساز حضور نیز وجود دارد.

در توضیح سناریو شبیه ساز حضور، هنگامی که شما سیستم ضد سرقت را فعال می‌نمایید، سیستم بصورت اتوماتیک و در دوره‌های زمانی کوتاه جهت اینکه بنظر بیاید که شما در منزل حضور دارید، اقدام به کار‌هایی از قبیل روشن یا خاموش کردن چراغ‌ها، کنار زدن پرده‌ها، روشن یا خاموش نمودن تلویزیون و … می‌نماید.

مزایای سیستم اعلام سرقت هوشمند:

اجزای سیستم:

سنسور حرکتی(Motion Detector)

یکی از متداول‌ترین سنسور‌هایی که امروزه در ساختمان‌ها به عنوان سیستم های اعلام سرقت مورد استفاده قرار می‌گیرد سنسورحرکتی (Motion Sensor) می‌باشند که امروزه با اسامی گوناگون از جمله سنسورحرکتی، چشمی، رادار، PIR و… می‌توان آن‌ها را در بازار یافت. این سنسور‌ها به خاطر دید وسیع و پردازشی که در محیط انجام می‌دهند امروزه به یکی از اجزاء اصلی سیستم‌های اعلام سرقت تبدیل شده‌اند. سنسور حرکتی در بخش‌های مختلفی قابل استفاده است.

سنسور درب و پنجره

سنسور درب و پنجره(Door and Window Detector) یا سنسور‌های ورودی، برای افزایش امنیت ورودی و خروجی ساختمان‌ها طراحی و ساخته شده‌اند. سنسور‌های درب مانع باز و بسته شدن غیرمجاز در‌ها و پنجره‌ها می‌شوند. این سنسور‌ها هنگام باز و بسته شدن درب وپنجره‌ها به کاربر هشدار می‌دهند و علاوه بر این کاربر می‌تواند این سنسور‌ها را با ادوات خانه هوشمند نیز تجمیع نماید و با استفاده از این امکان سناریو‌های مختلفی را برای سیستم تعریف نماید.

دستگاه مرکزی دزدگیر(Controller)

کلیه سنسور‌ها و ادوات سیستم های امنیتی به یک کنترلر مرکزی متصل می‌شوند. کنترلر مرکزی مجهز به پورت شبکه نیز می‌باشد که امکان اتصال آن به اینترنت را فراهم می‌کند. علاوه بر این کلیه سناریو‌ها و دستورات مورد نظر کاربر بر روی این دستگاه تنظیم می‌شود. دستگاه مرکزی دزدگیر اماکن خود شامل 3 دسته مختلف است. دستگاه مرکزی ساده (بدون تلفن کننده)، دستگاه مرکزی با تلفن کننده ثابت، دستگاه مرکزی با تلفن کننده سیمکارتی و خط ثابت.

صفحه کلید یا کی پد (Key Pad)

صفحه کلید در سیستم های امنیتی در اصل یک رابط میان کاربر و سیستم امنیتی می‌باشد. کاربر به وسیله کی پد دستگاه را فعال و غیر فعال می‌کند و نصاب نیز دستگاه را برنامه‌ریزی می‌کند. سیستم‌های امنیتی را می‌توان بوسیله ریموت کنترل نمود حال آنکه این سیستم‌ها را می‌توان توسط سیستم کدینگ نیز کنترل کرد. دلیل این امر نیز امنیت بیشتر رمز نسبت به ریموت کنترل‌ها می‌باشد چرا که امکان سرقت و یا گم شدن ریموت‌ها همیشه ممکن می‌باشد.